O-ringen E1 (19.07.2015)
Kategori: Løp i utlandet
Kart/område: Ulvåsen
Arrangør: Borås +++++
Land: Sverige
Disiplin: Langdistanse
Distanse: 4.98 km
Tid: 36:42
Endelig O-ringen!! Hadde sett fram i mot denne konkurransen siden O-ringen i Skåne i fjor, men tror nok at forberedelser kunn vært gjort litt bedre. Starter sent i klassen denne dagen. Dette var en fordel på godt og vondt. Det positive var at det var en del tråkk som du kunne følge, som nesten førte helt inn i posten. Men det som ikke var så bra var at i myrene var at det var så opptråkka at du sank lengre ned en det man burde for å si det mildt...
S-1: Er så heldig å være under 16 år i sverige, og da kan jeg se på kartet 1 minutt før start, noe jeg ikke er så vant med til hjemme i Norge. Men, det er vel sikkert en fordel? Her var det ikke så veldig mye å velge mellom, rett på var det mest innlysende. Sneier startpost og tar kursen mot det lille vannet før posten (den var veldig tydelig). Høyden til høyre for posten var også veldig tydelig. Ser høydepunktet, men ser ikke posten. men vet at posten ligger litt gjemt bak høydepunktet, typisk O-ringen.
1-2: Også her et ganske naturlig veivalg til posten. Kommer meg fint inn på stien og setter igang med et godt driv. Viser seg å gå litt for fort. Svinger plutselig konsekvent til høyre og havner ved en annen bekk. Dermed gjør jeg en parallellfeil og tror jeg er på vei inn mot huset. men merker det fort når jeg ser skrentene til venstre for meg. direkte kønete og ikke se på kompasset i noe så enkelt som et stikryss. Uff... Gjør som planlagt etter tabben. Følger bekken mpt huset og stien opp til stikrysset, og til slutt derifra kurs ned mot myra. Bare for å si det så var myra veldig tydelig. Ganske enkelt inn i posten. Tror jeg taper kanskje 1.10 min. , noe som ikke er akseptabelt hvis jeg vil heve på det nivået jeg ønsker. Litt kjipt, men kan ikke skylde på noen andre enn meg selv. 2-3: Bestemmer meg her for å dra på en nogenlunde rett kurs, men får med meg kanten av høyden, det gule området og opp langs den utydelige stien i søkket. men gjør her en nokså stor pb, der jeg ikke holder hodet kaldt og virrer rundt. Ser detaljen, men ikke posten, da jeg tror steinen er en kolle med en skrent på. Roter bort her ca. minuttet.
3-4. Etter ganske så meningsløs orientering på to av tre strekk løper jeg rundt på sti, fordi 1: myra var j*vlig våt 2: det går selvfølgelig fortere å løpe rundt på sti, og 3: jeg var lei av å bomme. Planen funka perfekt og jeg gikk rett i post da jeg gjorde posten enkel.
4-5: Er feig her og løper rundt på sti. Det så skikkelig dritt ut å løpe rett på, altså i hogstfeltet, så veivalget ble naturlig.
5-6: løper på kompasskurs til det gule området og følger ryggen videre oppover. Får med meg draget på høyre side og ser de to nedbrutte trærne. Posten lå litt bak der igjen.
6-7: Løper igjen på kompasskurs nedover skrålia og får med meg noen viktige detaljer ned mot knekken i stien. Etter det var det bare å pace på bortover stien og så følge kanten av hogstfeltet (vest for posten) inn mot posten. Nydelig!
7-8: Skjener litt av treken pga dårlig kurs ut av post og havner ved stup-rekka. Da var jeg egntlig litt heldig her og.
Så de to gule kollene som var detaljen posten skulle ligge på! Flaks... 8-9: her skjønner du kanskje at flaksen flakset av gårde og viste seg aldri etter igjen.. Skal liksom skjene rundt myra for så å dra på en ganske så nøyaktig kompsskurs, men det ender med at jeg betror meg til et par små-pojkar i H12 og følger et tråkk bortover. Etter at jeg etterhvert ikke skjønner en dritt må jeg ærlig innrømme at jeg spurte noen om hjelp om hvor jeg var. var derfor så uheldig å spørre en russer om hjelp. Og ikke nok med det. Han snakket ikke engelsk, og da ble det til at jeg ble forklart på russisk. ikke vet jeg med andre o-løpere, men jeg kan faktisk ikke russisk og når jeg bare kan ordet njet, noe som ikke hjalp i denne sammenhengen, ble det ganske håpløst. Jeg tror til slutt at vi blir enige om at ingen av oss vet hvor vi var, fordi i ettertid så viser det seg at han viste meg helt feil på kartet. Stakkars russer... Skjønner det etter 3 minutter eller noe sånt. Tragisk.
9-10: Løper ned på stien, over kollen og ned i myra. I myra plomper jeg, og får hjørme opp til hoftene og prøver å dra meg opp igjen. Heldigvis gikk det bra. Får en liten sving inn i posten.
10-11: Spurter alt jeg har nytter ikke.
11-M: En av mine dårligste spurter opp igjennom alle tider....
Dette kkan oppsummeres med et eneste ord. drittløp! Noe av det verste jeg har vært borti og bommer en hel drøss med minutter. Havner ubeskjedne 10.02 minutter bak suverene Viktor Svensk fra Stor Tuna.. Kommer på 35.plass hvis det er interessant.
Vis kommentarer (0)
 
O-ringen E1 (19.07.2015) O-ringen E1 (19.07.2015)