Tiomila, 8. etappe (15.05.2016)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Lugnet
Distanse: 14.33 km
Tid: 74:34
Gj.sn. HR: 177
Maksimum HR: 200
Før start: Hadde gledet meg skikkelig til tiomila, vi var et nytt og spennende lag og hadde forhåpninger om topp 20. Dessverre ble det en tung natt og vi var nr 60 etter 5. etappe. Deretter klarte vi å snu det litt, kjella og Herman leverte gode etapper. Klarte å gire meg opp greit før start og var klar for å levere en stabil stafett-etappe.

S-1: Blir litt overrasket over hvor bratt bakken til start-post er, og får kjenne litt på syra allerede. Mister egentlig kartkontakten ganske kjapt, og løper litt på grov retning i starten. Har vel ikke skikkelig kontroll før jeg drar inn den store stien gjennom skogen. Klarer ikke helt å bestemme meg for veivalget heller, og endrer litt i siste liten. Tenkte først å dra enda lengre rundt. Var vel litt hipp som happ. Sikrer via bekken i inngangen, fint det.

1-2: Vurderer aldri stien rundt. Jobber bra med kompasset i starten. Legger meg litt til høyre mot slutten, men blir litt overrasket over hvor langt ned jeg må.

2-3: Jobber med kompasset. Halveis på strekkket begynner jeg å bli usikker om jeg sjekker koden, og vurderer litt å snu. Men trodde jeg gjorde det og alt stemte både i inngangen og utgangen så droppet det. Litt dårlig følelse, men fortsetter på kurs og får posten.

3-4: Kurs i tråkk opp mot lysløypa. Deretter tar jeg av i svingen, får stien litt og skal kutte over mot stien. Slurver litt med kursen og kommer litt langt ned. Stopper opp ved myra og får kontrollen tilbake. Via neste myr og ned det grønne til posten. Litt mye nøling på dette strekket, men unngår bom i alle fall.

4-5: Jobber bra med kursen hele veien. runder myra, drar mot tårnet og deretter kurs. Holder på å avvike fra kursen rett før posten, men ser så kollen og går rett i, om enn noe nølende.

5-6: Veldig bra gjennomføring her. Kontroll med stikrysset, myra, tårnet, nytt stikryss og deretter ser jeg skogsgrensa som går ned mot posten, samt at jeg vet jeg skal mot en rygg.

6-7:Litt dårlig retningsløping, tar litt mye høyde. Treffer søkket og drar ned mot stien og har fin retning derifra.
7-8: Kommer ned mot skrenten. veldig langt ned, men ser at mange har hoppet ned før så gjør det sammme. Blir litt irritert over at jeg nølte litt før jeg gjorde det, og tenker at jeg ikke er nok på hugget. Kommer ned på veien, tar av ved grønten og runder ryggen.

8-9: Feig i utgangen, orker ikke ta nok høyde og drar ut på kurs. Deretter bedre og ser posten tidlig.

9-10: Finnert et fint tråkk i starten til myra. Deretter jobber jeg med kursen mot toppen og runder den. Faktisk brukbart trøkk i motbakkene, noe som skjer en gang i skuddåret. Trenger ikke å gå en gang.

10-11: Ikke tvil om veivalget. Grei fart men nøler en del sekunder før jeg tar av, for å være sikker på at jeg tar av riktig sted. Egentlig litt håpløst, sadelen var jo kjempetydelig så var ikke tvil. Men sikkerhet først på stafett.

11-12: Følger tråkket.

12-13: Kurs rett-på. Rett før jeg løper ned ser jeg plutselig stiveivalget rundt. Nøler et øyeblikk før jeg fortsetter rett-på. Runder myra og retning videre. Lar meg litt påvirke av at jeg ser en løper foran som bommer, men redder det inn.

13-14: Har sett på veivalget tidligere og synes rundt høyre så bra ut. Burde kuttet litt mer på skrå til veien. Burde nok også kuttet litt midtveis. Ellers klarte jeg ikke pushe kjempehardt da magen var noe fucka av å løpe midt på natta. Møtte på samme løperen som bommet forrige post fra det andre veivalget.

14-15: Tråkk

15-16: Grov retning. Prøver å løpe fra løperen bak, og klarer det litt. Fin kontroll med ryggen etter stien og skrent før posten.

16-17: Jobbber med kompasset. Sliter litt med terrengflyten i det skraverte, og tryner en gang. Litt usikker inn mot post, men tørr å stole på kompasset.

17-mål: Treffer plutselig på kalevan og SNO på etappe 9. Henger meg på og endrer veivalg. De har B-varianten. Går såpass fort at jeg er redd for å miste helt kontrollen, så roer litt ned og finner mine poster. Taper noen sekunder da og får ikke helt kontakt inn.

Veldig bra gjennomført stafettetappe. Stopper opp når jeg er usikker og har hele tiden god kontroll på det jeg holder på med. Bortsett fra litt uggen mage følte jeg meg bra fysisk, og kunne faktisk løpe opp alle bakkene med et visst trøkk, godt.
Vis kommentarer (0)
 
Tiomila, 8. etappe (15.05.2016) Tiomila, 8. etappe (15.05.2016)