En av Skiklubbens store profiler, Leif A. Karlsen, døde lørdag formiddag på Borge Sykehjem. Leif har vært syk i lengre tid. Han havnet på sykehuset på Kalnes rett før julaften. Etter noen dager på Kalnes ble han overført til Borge Sykehjem, hvor han fikk god pleie og fikk tatt avskjed med sine nærmeste før han døde lørdag formiddag.

Leif innførte den morderne orienteringsidretten i Skiklubben i 60- og 70-årene. Han var viktigste mann bak den store oppblomstringen til o-sporten i klubben i 60-årene. Han var løpsleder og den store drivkraften bak klubbens to første store arrangement: NM i stafett på Nordre Veum under FSKs 75 års jubileum i 1971 og 6-landskamp i 1976 med stafett fra Brakkesletta på Østsiden og individuelt i Ulvedalen. Leif ble midt i 70-årene, visepresident i NOF (Norges Orienteringsforbund) og senere president. Han var president under det første O-VM i Norge i 1978 på Kongsberg og i Eiker. Senere var han visepresident IOF (Internasjonale Orienteringsforbundet). Leif var i mange år skolesjef i Fredrikstad kommune. I årene 1992-94 var han rådmann. Leif gikk på som formann i Skiklubben i 2005. Kort tid etterpå ble familien hans rammet av en tragisk ulykke. Hans sønn, Jon, druknet under laksefiske i Namsen. Leif måtte derfor trekke seg tilbake og bruke all energien sin på familien. Han rakk å sette i gang kunstsnøkomitéen som i disse dager er i ferd med å fullføre Fredrikstad Skiarena.

Leif vil bli husket som en av de store lederskikkelsene i Skiklubbens historie. Han var visjonær, entusiastisk og en flink inspirator og organisator.