Det er et år igjen til VM i orientering i Østfold, som starter med åpningsseremoni i Sarpsborg 12. august 2019. VM-finalene går 14., 16. og 17. august på Mørk i Spydeberg kommune. Vi er godt i gang med planlegging og markedsføring av arrangementet. Vi forventer 50 deltagende nasjoner. Vi gleder oss stort sammen med dere til å samle hele Østfold til det første VM i fylket noensinne.

Årets VM i Latvia ble en god oppkjøring for det norske laget. Gull til Eskil Kinneberg på mellomdistanse, gull til Norge på herrestafetten og gull til Olav Lundanes på langdistansen vitner om at Norge er godt forberedt for VM 2019 på hjemmebane.
Kommende helg skal vi arrangere prøve-VM i Aremark og Våler.

Dette arrangementet har World Cup status og vil bli TV-produsert og kringkastet til mange land. NRK sender 5,5 timer fra lørdagens jaktstart og søndagens stafetter.
30 nasjoner deltar, noe som vi er meget fornøyd med. Konkurransene er langdistanse, prolog/jaktstart og stafett for både damer og herrer. Se program nedenfor.
For de av dere som ikke har noen oppgaver under årets arrangement er dere hjertelig velkommen til Gressholt i Aremark for å overvære stafett for damer og herrer søndag 2. september. Oppmøte kl 09.45-10.30. Du blir vår VIP-gjest denne dagen og vi vil holde en orientering om WC 2018 og VM 2019 i pausen mellom dame- og herrestafetten. Dere som har oppgaver er selvfølgelig velkommen til VIP-teltet både søndag og de andre dagene.

Mvh
Per Bergerud
Director WOC 2019