Vårstafetten 2017 (08.04.2017)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Stikkaåsen Syd
Arrangør: SOL/HSK
Land: Norge
Disiplin: Stafett
Etappe: 3
Distanse: 3.78 km
Tid: 24:48
Etter at både Imrik og Sondre løper mer enn godkjent på de to første etappene, blir jeg sendt ut som nr. 4, ca 2.40 opp til teten.
S-1: Finner fort ut at her er det bare å løpe på, kutter fra stien og inn i posten. Er likevel uheldig og treffer feil søkk. virka som om det gikk en slags bekk her også, men løper litt videre og finner den. Her tar jeg igjen Fossum.
1-2: Litt irritert pga en dårlig start, men skjerper meg, og får til en god kurs. Treffer posten perfekt.
2-3: Løp inn i skogen, da det føltes ut som om løpbarheten var bedre der inne. Klarer ikke helt forstå terrenget, og oppover etter passering av det store grustaket, møter jeg på et par stier. Tror derfor at jeg er lengre opp enn det jeg egentlig er, og ender opp ca. 50 m øst for posten. Skjønner dette ganske fort, likevel.
3-4: Ut av 3.posten ser jeg de to tetløperne; Kornelius fra Nydalen og Nils fra Ås, og skjønte at jeg da kunne sikre seieren, hvis jeg klarte å ta dem igjen. Løper bra og fort oppover, og er i ryggen på Nils ut av posten.
4-5: Passerer han, og da er jeg plutselig i tet. følger ryggen nedover og har kontroll inn i posten.
5-6: Følger feil søkk, og skjønner dette når jeg kommer fram til bekken. Ser i tillegg på kompasset at jeg her hadde dratt ut i helt feil retning. Retter den opp, løper over bekken, og ser posten.
6-7: Tok kursen, og har kontroll inn i skogen.
7-8: Her løper jeg veldig dårlig. Løper bra fram til andre stikryss. Men i stedet for å løpe gjennom skogen og opp grustaket, burde jeg ha fulgt veien og masta fram til bekken, og løpt opp derifra. Veldig usikker inn i posten, i tillegg. Taper omtrent 1 minutt her.
8-9: Bestemmer meg fort for å løpe rundt, da hogstfeltet var nokså dritt å løpe i. skaper en luke til Nils, som løper rett på under masta.
9-10: Løper alt jeg kan over grusplassen, bestemmer meg for å løpe under stupet, da dette så ganske fint ut. Løper rett i posten.
10-11: Stresser ut av posten, og finner ikke stien med en gang. Bommer også litt inn i posten.
11-12: Spurt
12-M: Blir møtt av Imrik og Sondre halvveis inn i innløpet, og jeg skjønner raskt ut at vi har vunnet. Blir veldig glad, da vi ikke akkurat var forhåndsfavoritter. I ettertid ble stafetten annulert, pga en feil kode på en post på 2.etappen som skapte forvirring blandt noen løpere. Synes at det er litt urettferdig, da de først annulerte bare 2.etappen, sånn at det skulle bli mest mulig fair for alle. Skjønner ikke helt poenget med å annulere hele stafetten, da problemet bare oppstod på 2.etappen. Jeg tror at vi hadde vunnet uansett:) Laget får ta med seg de gode etappene, så får vi se fram mot større stafetter, som 10mila.
Vis kommentarer (0)
 
Vårstafetten 2017 (08.04.2017) Vårstafetten 2017 (08.04.2017)