Solrenningen 2017 (09.04.2017)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Stikkaåsen Syd
Arrangør: Halden SK/ Sarpsborg OL
Land: Norge
Disiplin: Langdistanse
Etter gårsdagens gode løp, følte jeg at jeg startet med en god dose selvtillit og ro foran løpet. Visste at vi ville starte inn i det fine, for deretter å avslutte i den kontinentale biten av terrenget. S-1: Startet på verst tenkelige måte. Skjønner ikke noe av starten, og leser feil hvor startposten skal ligge. Leser terrenget helt feil, og ser heller ikke på kompasset. Løper ut av stien, og ender opp ved et grustak. Skjønner da at jeg er helt feil, og løper ut på stien igjen. Innser at jeg er på vei opp mot grusveien, når jeg ser jakttårnet på høyre side. Skynder meg derfor litt, da jeg skjønner at jeg har tapt en del. +30sek.
1-2: Hetser litt ut av posten, men får en grei kurs, havner mellom de to kollene, og følger ryggen oppover til posten.
2-3: Veldig bra strekk, følger kompasset, og har kontroll på hvor jeg er hen. Veldig greit å ta seg inn, med den gule kollen i forkant.
3-4: Rett på, relativt greit.
4-5: Var litt usikker på hva jeg skulle gjøre, men gjorde det enkelt og valgte rett på. Løper stien opp søkket, og tar kursen fra stienden. Får kontakt med myra, men klarer å skli litt ut. Men når jeg kommer til søkket, vet jeg at jeg har kommet litt for langt, og retter det relativt kjapt opp igjen. +15 sek.
5-6: Kommer bak en løper fra en annen klasse, og ser at han holder ganske høy fart. Velger derfor å henge på han, da han løper i riktig retning. Kontrollerer kursen og tar med meg detaljene underveis, samtidig som jeg fikk utnytta farten hans.
6-7: Løper over det gule, men helt uten en plan. Tror det er dritt å løpe rett på, så jeg velger den dårligste løsningen av alle; nemlig å løpe slepet rundt. Får i tillegg en liten sving inn i posten. +45sek.
7-8: Visste at jeg måtte endre taktikken min, fra den første delen. Var innstilt på å løpe mye rundt. Trodde at det grønne var ganske dritt, så jeg valgte å løpe helt rundt, der 70% av strekket var sti. Visste ikke at det grønne(selvfølgelig) var helt greit å komme seg igjennom, etter at mange løpere hadde passert området i løpet av gårsdagen. Taper overraskende mye her. +50 sek.
8-9: Får kontakt med skrentene oppover, og løper rett i posten.
9-10: Dårlig her på å utnytte farten. Er veldig sliten, og sliter veldig med pusten. Det er vel det som kalles dårlig form. Må senke tempoet litt, i tillegg til at jeg kommer feil inn i søkket. +15 sek.
10-11: Etter at jeg hadde sett på noen strekk fra mellomdistansen i går, tenkte jeg det var lurt å løpe rett på. Det var det ikke. For det første taper man en del høyde, da en må løpe opp og ned stien. Burde holdt meg ovenfor hogstfeltet, og løpt ved steingjerdet. Tapte en del på å løpe gjennom hogsten i tillegg. Bommer inn i posten, også. Synes at høydepunktet var alt for gult til å være posten. Starter da å virre rundt posten i et halvminutt, før jeg løper tilbake og ser posten.+1.30 min.
11-12: Får en grei kurs, og ender opp på stien. Ser steingraven, og kontrollerer inn i posten.
12-13: Bestemmer meg for å løpe rundt, men forstår lite av kartet inn mot posten. +20 sek.
13-14: Bare å ta kurs, og løpe.
14-15: Her surrer jeg mye. For det første er det håpløst at et strekk går over hagegrønt, i tillegg til at det ikke går noen stier rundt. Velger derfor å ta stien lenger oppe, men tar en håpløs kurs ut fra stien. +25 sek.
15-M: Sliten
Med nesten 5 minutter i bomtid, til tross for lite postbom, var ikke dette et ganske bra løp. Taper utrolig mye på veivalgene jeg tar. Ender på en litt overraskende 2.plass, drøye to og et halvt minutt bak Isak fra Nydalen.

Vis kommentarer (0)
 
Solrenningen 2017 (09.04.2017) Solrenningen 2017 (09.04.2017)