Tiomila 2. etp (29.04.2017)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Partille
Arrangør: IFK Gøteborg
Land: Sverige
Disiplin: Stafett
Etappe: 2
S-1: Synes strekket ser krevende ut så bestemmer meg for å gjøre ting enkelt. Muligens litt vel omstendelig men stabil orientering. Gjennomfører vel ca som planlagt. Litt overrasket over å bli passert av en løper(viste seg å være TuMe med Doug Tullie) opp til 1. post da jeg regnet med å være sterkest blant dem jeg løp med.

1-2: Ligger bak TuMe. Prøver å være nøyaktig fra stisvingen og får taket på kollen med søkket før posten. derifra er jeg litt sløv og løper ikke nøyaktig nok på kompasset slik at jeg nøler noe.

2-3: Bak TuMe til den gule myra. Deretter skilles vi på gaflingen. Har fin kontroll i lia med skrentene og ser myra nedenfor posten på vei inn.

3-4: Grov kurs og ser skogspeakerne.

4-5: Så er litt lignende strekk blant damene, der de som løp mitt veivalg tapte opp mot et minutt. Men siden posten lå på kollen slik at man måtte litt tilbake på høyreveivalg tenkte jeg at det var bra, og ikke minst veldig sikkert. Tror det var helt okej, muligens litt raskere rett-på ved bra gjennomføring.

5-6: Greit trykk opp bakken og passerer en del lag. Ser plutselig TuMe foran meg igjen.

6-7: Bak TuMe og må virkelig trøkke til for å tette luka på 15 sekunder ca. Prøver å ha kontroll siste biten inn mot posten og klarer det ganske bra. (stor stein, gul kolle og siste gulfeltet). Kommer helt opp i ryggen først på posten.

7-8: Jobber hardt for å holde følge med TuMe opp bakken. Ligger bak frem til kraftledningen der vi skilles. Trodde Tume var på vei helt ned til den store myra så valgte å dra litt venstre. Ser stupet og skjønner det jeg trodde var en liten tabbe. Stresser litt gjennom grønten, men får en bra trasè og kan ligge langs kanten inn mot posten og er nok foran TuMe her.
8-9: Over myrsig og opp til toppen. Tar igjen en større klynge, og blir litt inspirert.
9-10: Løper inn klynga, grei kontroll, skal bare opp skrentene og ned ryggen til søkket.
10-11: Rundt skrentene, ned skrent og rundt høydepunktet inn i posten.
11-12: Orienterer ikke så aktivt første halvdel, skjønner det er ugafla nå. Er allikevel skikkelig på inn mot posten, da jeg anser den som veldig krevende. Ganske bra kontroll med skrentene men ikke helt nøyaktig nok inn mot posten og kommer litt langt ned. Tørr og stoppe og tar meg kjapt inn igjen.
12-13: synes det ser veldig naturlig ut å løpe i søkket. Deretter glemmer jeg meg bort og løper bare etter de foran. Ender med å komme alt for langt langs kraftlinja. Følger de andre oppover igjen og har vel ikke kontroll inn mot posten. De andre finner den for meg heldigvis.
13-14: Bestemmer meg for å ta bedre kontroll over egen orientering. Kjører et enkelt og bra veivalg til 14. post. Surrer bort litt tid med kodesjekk og ekstra stempling.
14-15: Ender sist etter nevnte småproblemer. Ligger bare i klynga og leser ikke så alt for mye kart. Innstiller meg på at det blir gafling på neste post, og er klar for å være på hugget.
15-16: Får ryggen til TuMe igjen og følger den. Tar meg selv i å være litt for sløv i ryggen, men klarer heldigvis å beholde kontrollen. Har kollen etter myra, men siste 3-400 meterne har jeg ikke 100 prosent kontroll og blirllitt nølende. Skjønner jeg kommer ut på myra før posten og finner den sammen med TuMe. Lettet.
16-17(18på kartet): Helt forferdelig over myra og står omtrent stille. Deretter ned ved siden av bekken, opp på gul kolle før posten og ser tydelig ryggen med skrenten. Bra greier.
17-18: Lar TuMe bestemme veivalget. Han sliter nok litt med å bestemme seg selv og virker å ombestemme seg på stien, så vi får en ekstra bue. Trøkkes til skikkelig på stien og jeg merker at jeg er sliten. Kontroll med skrentrekka halveis, deretter myra før posten og ser varden oppe på kollen.
18-19: Tar det forsiktig og prøver å være nøyaktig selv om jeg både har tråkk og løpere foran.
19-20: Litt redd for å tråkke over i gjørma, men trøkker til for fullt på grass-sletta og passerer TuMe.
20-mål. Tar TuMe i spurten og gir det jeg har hele veien. Nøye med å ta riktig kart og vise det skikkelig til Kaffe.

Godt fornøyd med etappen, 8. beste etappetid og stabil orientering hele veien. Kult med 26. plass til FSK, det var bra!
Vis kommentarer (1)
 
Tiomila 2. etp (29.04.2017) Tiomila 2. etp (29.04.2017)