Til de som er interessert i skiskyting

Det er noen i skigruppa som i en periode har jobbet for at vi skal prøve oss med skiskyting i FSK. Vi har nå fått med oss Norges Skiskytterforbund som støttespiller i et slikt forøk. NSF ønsker å bistå med opplæring og materiell.

Vi vil få låne noen lasergevær til å trene med. Dette medfører at vi kan trene bortimot hvor som helst – det er ikke noe farlig som kommer ut av geværene – og ikke smeller det.

For at vi skal komme i gang med dette, så stiller NSF opp med initiell opplæring i form av Skiskytterskolen – en forenklet versjon uten kuler og krutt i denne omgangen.

De er riktignok avhengige av at det er nok deltager som stiller på dette, så jeg trenger tilbakemelding på hvem som kan tenke seg å være med. Skiskyting med kuler og krutt har en nedre aldersgrense på 10 år, men siden vi ikke bruker ekte våpen kan også noe yngre barn være med. Men det er viktig å huske at det er skytetrening og våpenhåndtering det er snakk om – selv om det vi kommer til å bruke er ufarlige våpen. Selv om kurset har barn og ungdom som målgruppe setter vi ikke noen øvre aldersgrense.

Planen er å starte opp etter VM i skiskyting – noe som i praksis vil si etter påske. Det er snakk om noen kvelder, men detaljene er ikke avtalt enda. Jeg tenker at det enten blir i kombinasjon / i stedet for trening eller noen ekstra ettermiddager utenom trening.

Kan dere sende meg en epost (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) hvis dere er interessert i dette. For å kunne avtale nærmere med NSF, så ønsker jeg en tilbakemelding innen 15. mars.

Da håper jeg at mange ønsker å delta – og dette blir knallbra!

Her er en lenke til NSF sin side om å begynne med skiskyting

Mvh.

Harald Glåmseter

skiskyting1